Heksegryta,  Spirituell utvikling

Spirituell utvikling: Utforskning

Spirituell utvikling skjer i faser, etter oppvåkningen kommer utforskerlysten

Dette innlegget tar for deg den andre fasen i spirituelle utvikling: utforskning og kunnskapsinnhøstning. Ønsker du lese om de andre fasene kan du gjøre det ved å klikke på linkene under:

Fase 1: Oppvåkning

Fase 3: Stagnasjon og frykt

Fase 4: Tegn, ny oppvåkning

Fase 5: Innsikt, kobling

Fase 6: Aksept og flyt

Fase 2: Utforskning – innhøsting av kunnskap og erfaring

Når du endelig har kommet over det værste «hardkjøret» med oppvåkningen og fått beina litt innunder deg, så begynner en kribling og uro i hele kroppen. Nå har du aksepter og hørt at sjelen din ønsker noe «mer». Akkurat hva dette «mer» er vet du ikke enda, men du kan ikke vente med å finne ut av det. I denne fasen kan det hende at du er urolig, rastløs, ja til og med irritert til tider fordi du ikke kan finne svarene fort nok. For å finne svar det er nå ditt store mål. 

Det er bare å løsne opp i lommeboka for dette er ofte en fase hvor det kan gå litt hardt for seg når du finner bøker, orakelkort, krystaller, onlinekurs, webinarer osv. Som snakker «rett til sjelen din». Ofte kan det være veldig mye og «ALT» gir gjenklang og mening og vekker noe i deg. Dette er i hvert fall min erfaring. Jeg aner ikke hvor mye bøker som har blitt kjøpt inn, byttet inn eller funnet på loppiser. Jeg Fikk rett og slett bare ikke nok! 

Nyt kunnskapstørsten og tør å teste litt fra flere sprirituelle grener

I denne fasen er det spesifikt to råd jeg ønsker å gi deg som leser dette innlegget og lurer litt hvor du skal starte og hvor du skal «høre til»: 

  1. Kos deg med lesing og utforsking! Følg magefølelsen og les, ta kurs og dra til deg kunnskapen du kan. La sjelen din på det påfyllet den trenger! Det finnes masse bra gratis stuff også! Google er din venn 😉
  2. Ikke føl at du må høre til den ene eller andre tradisjonen eller retningen innen det alternative. Du vil finne din vei etter hvert. Dette kommer. Selv er jeg en salig blanding av forskjellige tradisjoner og er veldig stolt av det. Dette fungerer godt for meg. 

Tør å finne din unike vei

I starten da jeg utforsket og prøvde å finn «min vei» var jeg veldig opptatt av at jeg skulle være «tro» mot en tradisjon eller læring. Samtidig følte jeg meg dratt hit og dit siden jeg gjerne ville lære så mye samtidig. Jeg leste (og leser fortsatt) veldig  mye forskjellig. Det var ikke alt jeg likte, jeg husker til og med at jeg kastet en bok! Du vil nok ikke like alt du leser du heller, poenget er at du ikke skal være redd for å lese fra forskjellige tradisjoner og læremestere. 

Plukk litt her og der og spesialiser deg på din unike måte. Selv i dag så er min praksis sammensatt av mye forskjellige elementer og tradisjoner. Personlig så er jeg veldig glad i den gamle paganistiske tradisjonen og ser på meg selv som en «moderne heks». Dette vil si at jeg følger det eldgamle årshjulet, feirer sabbater, hyller månen og planlegger etter dens faser, jeg har et alter jeg pynter, ber og utfører små ritualer ved. Jeg er også veldig opptatt av engler, alver, enkelte ting fra buddhistisk tradisjon, sjamanistisk tradisjon osv. Så det er mange forskjellige elementer som utgjør den jeg er – og jeg er stolt av det. 

Tør å lese, lære, utforske og kos deg i denne veldig spennende fasen i spirituell utvikling. Denne fasen vil du komme tilbake til gang etter gang. Det er masse energi, pågangsmot og motivasjon i denne fasen. Dette er kanskje min personlige yndlingsfase. Jeg elsker å lære og det er så gøy når du har oppdaget no «nytt» og spennende og ikke kan vente med å finne ut mer av det. Mitt beste råd her er å «ri den bølgen». Tillat sjelen din å drikke seg utørst på den kunnskapen og visdommen du søker. Be gjerne universet om å lede deg til det du trenger å vite og se hva som skjer. 

Ragna er tarotekspert, skribent og stolt heks. Hennes hovedfokus er tarot, heksekunst og spirituell utvikling. Hun holder kurs i tarot og har en medlemsside, Lunation, for moderne hekser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.