Heksegryta,  Spirituell utvikling

Spirituell utvikling: Oppvåkning, reisen begynner

Spirituell utvikling skjer i faser og det hele starter med oppvåkning

Dette innlegget tar for deg den første fasen i spirituelle utvikling: Oppvåkning. Ønsker du lese om de andre fasene kan du gjøre det ved å klikke på linkene under:

Fase 2: Utforskning, kunnskapsinnhøstning

Fase 3: Stagnasjon og frykt

Fase 4: Tegn, ny oppvåkning

Fase 5: Innsikt, kobling

Fase 6: Aksept og flyt

Fase 1: Oppvåkning

Oppvåkningen er «det store smellet», «toppen eller kanskje «bunnen», innsikten eller hendelsen som får deg til å innse at du faktisk  vil noe «mer» med livet ditt. For meg var dette da jeg møtte veggen totalt i november 2014. Det hadde vel allerede kommet små drypp før denne tiden, men det var mens jeg satt å brakk meg på t-banen på vei til jobb at jeg skjønte nå var nok. Noe måtte gjøres. Dette var «bunnen» min.

Et sterkt øyeblikk i livet ditt

Oppvåkningen er et utrolig sterkt øyeblikk, paradoksalt nok er det også da man føler seg svakest og lei. For meg sa kroppen totalt stopp, det var det som måtte til for at jeg skulle lytte! For andre kan dette være brå endringer i arbeids- eller studielivet, et parforhold tar kanskje slutt (eller starter). Det trenger ikke å være rent fysisk, det er ofte også en sinnstilstand som fører deg inn i oppvåkningen. Kanskje du er deprimert, lei, utmattet eller rastløs. Du vil noe «mer» og ber kanskje til høyere makter om at noe skal skje, også plutselig skjer det. 

Under oppvåkningen kan skje mye  spennende. Det kan som nevnt være tøffe tak, men det kan også være veldig gledesfylte øyeblikk fylt med herlig undring. Det er under oppvånkningsfasen at universet kommer med de klareste og tydeligste tegnene. Grunnen til at tegn fra universet er sterkere i denne første og tidlige faser er fordi sensitiviteten vår, samt kontakten med intuisjonen, er litt lavere enn når man er mer bevisst og jobber aktivt med intuisjonen og klarsynet. 

Ingen vei tilbake til den gamle «normalen»

Når oppvåkningen har først startet er det «no way turning back». Dette gjelder uansett hvor langt du velger å ta din spiritualitet. Om du ønsker å kun være i kontakt med ditt indre og kanskje meditere litt hver dag, eller du tar det helt ut og begynner å jobbe som en lysarbeider* (*en som jobber i kontakt med universet og i takt med sin egen sjel. En lysarbeider er en som hjelper andre mennesker, dyr og verden å bli et bedre sted ved å spre lyset og kjærligheten videre) i en eller annen form. Enten det er som healer, tarotist eller sjaman. Har du først vært gjennom oppvåkningen, så vil ting for alltid forbli litt annerledes. 

Dette kan kanskje høres lit skummelt ut og ja mange opplever nok en form for «sorgprosess» når man skjønner at den «gamle  og trygge» verden ikke er «nok» for en lenger. Dette skal jeg ta for meg i delen om stagnasjon og frykt som er en fase mange av oss møter igjen og igjen. Det er helt naturlig og en nødvendig fase for at vekst skal kunne skje. 

Det kan føles skummelt og overveldende å stå midt i en spirituell oppvåkning. Husk at veien blir til mens du går.

Er du i oppvåkningsfasen i det du leser dette og alt er litt snudd på hode, så pust med magen. Det blir bedre, ting vil gi mening og du vil skjønne hvorfor ting ble som det ble i fremtiden. Nå så råder jeg deg å akseptere at veien din blir til mens du går. Det er ikke alltid du vet hvor du skal og det er greit. Mulighetene er mange og du vil bli overveldet, du vil bli usikker og du vil føle på hele følelsesregisteret i løpet av din spirituelle utvikling. 

Skriv dagbok, før drømmelogg og sett av tid til meditasjon. Desto mer du tillater deg å koble til ditt indre, din intuisjon og din sjel, desto bedre vil denne oppvåkningsfasen være for deg. Og husk, det er greit at ikke alle dager er like bra og at du ikke alle dager føler at «kallet» og «behovet» for spirituelle ting er like stor hver dag fremover. Du vil bli lei innimellom, men nysgjerrigheten, sjelen og hjertet ditt vil før eller senere trekke deg tilbake til din sti og du vil føle en stor lyst på lære ting, som er den neste fasen. 

Ragna er tarotekspert, skribent og stolt heks. Hennes hovedfokus er tarot, heksekunst og spirituell utvikling. Hun holder kurs i tarot og har en medlemsside, Lunation, for moderne hekser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.