Heksegryta,  Spirituell utvikling

Spirituell utvikling: frykt og stagnasjon

Spirituell utvikling skjer i faser, etter oppvåkning og utforskerlysten, kommer frykten

Dette innlegget tar for deg den tredje fasen i spirituelle utvikling: stagnasjon og frykt. Ønsker du lese om de andre fasene kan du gjøre det ved å klikke på linkene under:

Fase 1: Oppvåkning

Fase 2: Utforskning og innhøsting av kunnskap

Fase 4: Tegn, ny oppvåkning

Fase 5: Innsikt, kobling

Fase 6: Aksept og flyt

Fase 3: Stagnasjon og frykt

Denne fasen i spirituell utvikling er uungåelig og det kan godt hende du har opplevd den allerede flere ganger. Plutselig kommer denne første nedturen, enten som lyn fra klar himmel, eller snikende. Denne fasen møter man ofte på etter at man har utforsket en stund og du har gitt sjelen din den kunnskapen den tørster etter.

Plutselig gjør du alvor ut av kallet sjelen din har. Dette kan trigge noen bremser på videre utvikling. Når dette skjer er det viktig å stoppe opp, kjenne etter hvorfor denne stagnasjonen kommer, hva er det du frykter, hva er det værste som kan skje? Ved å være tilstede, anerkjenne følelser i denne fasen, så vil du etterhvert utvikle høyre bevissthetsnivå, så hold ut!

Egoet tar over og frykten rår

Det kan være tøft, kjipt og vond læring. Du har lest, kurset  deg og kanskje begynt å tilegne deg noen daglig vaner som del av din spirituelle praksis. Ting vokste veldig fort og du fikk masse spennende tegn og nye muligheter byr seg, men så er det akkurat som om en usynlig kraft holder deg tilbake. Du finner flere og flere «gode» unnskyldninger for å bare legge ting brakk og gå tilbake til det «trygge» og «normale» livet du levde før denne hersens oppvåkningen. 

Det kan hende du opplever frykt, usikkerhet og lave tanker om deg selv. Det kan hende du har møter motstand fra familie og nære relasjoner. Vit at dette er helt normalt og desto mer trygg du blir på deg selv og ditt kall, desto mindre motstand og kritikk vil du oppleve. I denne fasen gjør egoet ditt akkurat det det skal: utfordre sjelen din

Omfavne frykten

Jeg oppfordrer deg til å omfavne frykten, la det bli din venn og veileder. Ofte er det vi frykter også det vi ønsker oss. Egoet gjør akkurat det det skal når vi føler frykt: det utfordrer sjelen. Isteden for å se på denne følelsen som en utfordring, se på det som en mulighet!

For å gi et eksempel så kan jeg meddele at i starten når jeg holdt livesendinger (som jeg ELSKER i dag), hadde jeg minimum 5 mini angstanfall, pusteproblemer, var svett, kald og følte veldig ubehag hver gang før kamera kom på. Dette varte litt i starten til jeg hadde fått introdusert meg og startet sendingen, men så begynte magien. Jeg var så glad, følte meg lett og energisk. Spesielt sendingen hvor jeg trekker kort og svarer på spørsmål – jeg innså fort at jeg elsket det og faktisk var ganske god på det. Folk var rause med tilbakemeldinger og jeg skjønte at dette var noe jeg skulle gjøre mer av. Jeg var redd og usikker en stund, men etter hvert så lærte kroppen min seg at jeg faktisk overlever disse sendingene, tross lett uro i starten. 

I starten når jeg holdt livesendinger var jeg veldig urolig og nervøs. Frykten tok nesten over hver gang, i dag skjønner jeg at frykten var en viktig veileder. Disse livesendingene som gjorde meg veldig synlig, var en del av min utvikling. Og i dag så elsker jeg det!

Denne fasen går over, ha tillit!

Dette går over! Tro meg! Og desto sikrere og trygg du er i ditt valg, desto bedre blir det. Begynn allerede i dag å øve deg litt på å introdusere ditt «nye jeg».  Si i det til deg selv høyt og øv deg som om du skulle ha lært deg replikker til et stykke teater, men med ditt livs historie og kall som manus. «Fake it til you make it» er det et ordtak på engelsk som heter. Dette gjelder her også. Heia deg! 

En fase du vil ha maaaaange møter med, men det blir lettere!

Frykt og stagnasjon er en fase du dessverre vil møte flere ganger. Dette kan kanskje høres litt kjedelig ut, men vit at dette er en nødvendig og viktig del av din vekst og utvikling. Uten å trosse frykt og jobbe oss gjennom utfordringer, så utvikler vi oss ikke. Dette kan bety å gå på den samme utfordringen igjen og igjen. Her er det viktig å ikke gi seg selv om det butter i mot. Tenk på en ettåring som skal lære seg å gå. Det er tungt arbeid! Det er masse ubrukte muskler som ska utvikles helt fra bunnen av (ikke trenes opp igjen en gang, de er helt nye!) også er det å tåle alle turene ned på trynet, knea eller rumpa. Ettåringen gir seg ikke, for den vet at den vil gå, samme hva det vil koste. Blåveiser, kuler og skrubbsår, den gir seg ikke!

Når du lærer deg å bli venn med frykten og bruke den til din fordel, det er da magien skjer! Hvordan man bli venn med frykten sier du? Gjennom en god daglig spirituell praksis hvor du bli ordentlig kjent med deg selv. Når du kjenner ditt reaksjonsmønster helt og fullt så er du mer klar for å ta frykten ved hornene. Ved å ha en god daglig praksis du faller tilbake på når ting er tøft, så vil du oppleve at frykten og utfordringene blir mindre og mindre. 

Jobb deg gjennom det og øk din bevissthet

Skriv dagbok, snakk med venner og hold deg til din daglige praksis, med denne vil du overkomme frykten og få bevegelse i din utviklingsprosess igjen. 

Heia deg! You can do this!

Ragna er tarotekspert, skribent og stolt heks. Hennes hovedfokus er tarot, heksekunst og spirituell utvikling. Hun holder kurs i tarot og har en medlemsside, Lunation, for moderne hekser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.