Lær deg tarot med Ragna,  Personlige historier fra heksa,  Tarot

Slik lærte jeg meg tarot

Syns du tarot har vært vanskelig og komplisert å lære? Du er ikke alene!

Jeg kjøpte min aller første tarotkortstokk i 2007 mens jeg studerte i Australia, men det var først i 2017 under min første mammapermisjon at jeg virkelig startet mitt taroteventyr. Det var tøft i starten, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg lærte meg tarot. Nå jobber jeg fulltid med tarot, jeg skriver om det, lager tarotkortstokker, holder kurs og selger veiledninger. Tarot er livet mitt og jeg har blitt en ekspert på lære bort tarot på en lett og leken måte. Men først vil jeg fortelle litt om hvordan jeg lærte meg tarot:

Jeg ble så overveldet!😱

Når jeg startet min tarotreise ble jeg veldig overveldet av det hele. Det var så mange lag med symbolisme, betydninger og visdom at jeg ble helt satt ut. Dette var vanskelig for å en skoleglad «flink pike» – jeg ville jo kunne ALT med en gang – det funket dårlig🙈 Men etter en stund fant jeg en genial løsning! I tillegg til kurskompendiet til Lille Arkana, så brukte jeg såkalte «cheat-sheets» på Pinterest.

Dette var en gamechanger for meg! Jeg elsket å bruke disse stikkordene som «anker» i min øving. Da ble plutselig tarot mye mer tilgjengelig. I startperioden da jeg lærte meg tarot lyttet jeg alltid (etter beste evne) på min intuisjon først og tok notater i en egen bok.

Deretter sjekket jeg notatene på «cheat-sheet» for å se om jeg var på riktig vei eller helt på bærtur. Uansett tok jeg notater og lærte meg å kjenne kortene og deres personlighet. Jeg lærte meg etter hvert at i tillegg til å ha sin egen «grunnbetydning» betydde hvert kort noe unikt for meg. Hver eneste kortstokk har etter min mening en egen personlighet, derfor er det så viktig å bli godt kjent med kortene!

Dette forteller jeg om i detalj og viser hvordan i mine kurs.

På spisebordet vårt i leiligheten vi bodde i på Nesodden lærte jeg meg tarot for alvor. Jeg kjøpte meg min første tarotkortstokk i 2007, men det var først i 2017 jeg startet å virkelig bruke dette verktøyet.

Følg meg gjerne på Pinterest! Her er lenke til Pinterest-tavla jeg har lagd for tarot. Her vil du også finne noen av de første cheat-sheets jeg brukte på starten av min reise. Merk at alle disse er på engelsk. Jeg har utviklet egne norske plakater (som er mye bedre! Helt subjektivt sagt🙈) som du kan kjøpe og laste ned på min kursside her.

Tarot skal være gøy å lære og med rett verktøy kan du umiddelbart begynne å gjøre spennende lesninger til deg selv og andre. Dette er min filosofi som jeg har bygget mine kurs på! Grunnet mine erfaringer fra da jeg lærte meg tarot, har jeg laget kurs som er kurs jeg skulle ønske fantes når jeg startet min tarotreise!

Tarot er et fantastisk selvutviklingsverktøy – bruk det daglig

Start dagen med å trekke et kort! Å trekke dagens kort har i mange år vært del av min personlige faste spirituelle praksis. Dette har vært til utrolig hjelp for meg i både glade og tunge faser i livet mitt, og jeg anbefaler deg som leser dette på det varmeste å starte med å trekke kort til deg selv.

Dette er også en fantastisk måte å lære seg tarot på også. Ved å trekke kort daglig styrker du både din intuitive «muskler» og du blir kjent med din kortstokk sakte, men sikkert.

Dagens kort er rett og slett et «tarot-kinderegg»: Du får støtte og budskap hver dag, styrket intuisjonen og bygget relasjonen med kortene dine. Så, hva venter du på? Jeg har skrevet et eget blogginnlegg om hvordan du gjør øvelsen «dagens kort» du kan bruke som utgangspunkt.

Tarot skal være gøy og et verktøy du koser deg med.

Det er et system som faktisk er ganske lett å lære

I tillegg til å trekke kort hver dag og bruke stikkord fra såkalte «chat-sheets», lærte jeg meg om elementene som er knyttet til hvert slag, samt enkel numerologi. Det førte til at jeg fikk en form for fugleperspektiv over kortstokken, spesielt Den lille arkana. Dette var veldig til hjelp som både støttet og som ga betydningene flere lag.

Dette systemet består av en grunnleggende kombinasjon av enkel numerologi, elementer og tematikk assosiert til disse elementene. Jeg har laget en oversikt som du får som en del av kursmateriale, slik at du slipper å tenke på de forskjellige sammenhengene. Dette kommer du til å lære deg på en morsom og enkel måte fremover med skjemaene i mine kurs. Men jeg skal gi deg en liten og kort oversikt:

Den store arkana, energi og tematikk:

Den lille arkana, elementer og energi/ tematikk:

 • Sverd: element: luft. Energi og tematikk: tanker, kommunikasjon og intellekt.
 • Staver: element: ild. Energi og tematikk: lidenskap, energi og kreativitet.
 • Beger: element: vann. Energi og tematikk: følelser, relasjoner og intuisjon.
 • Mynter: element: jord. Energi og tematikk: materielle og fysiske, hjem og økonomi.
Den beste måten å lære seg tarot på er å bruke dette fantastiske verktøyet hver dag!

Enkel numerologi du kan ta med deg inn i din tarotpraksis:

 1. Ess: Ny start.
 2. Toere: Balanse, valg.
 3. Treere: Kreativitet, skapelse, endring.
 4. Firere: Stabilitet, struktur, ro.
 5. Femmere: Utfordring, argumentasjon.
 6. Seksere: Vekst, suksess.
 7. Sjuere: Skjebne.
 8. Åttere: Stabilitet, rask og stødig vekst.
 9. Niere: Snart i mål.
 10. Tiere: Fullførelse, lykke.

Ok da, her kommer en liten bonus på generell betydning på hoffkortene:

 • Pajser: Læring, beskjeder.
 • Knekter: Bevegelse.
 • Dronninger: Intuisjon, påvirkning. (Les mer om dronninger og morsfigurer i tarot her).
 • Konger: autoritet, bestemmelse.

Bare hyggelig 😉

Psst:

Som en del av grunnkurset mitt i tarot får du med et kjekt lite kurshefte med skjemaer som forklarer denne sammenhengen og som hjelper deg godt på vei!

Men du trenger ikke å kjøpe kurs for å få oversikt og støtte med nøkkelord:

Jeg har laget kjempefine norske digitale plakater du kan bruke som et verktøy på din tarot. Ved å bruke nøkkelord og oversikt mens du lærer deg tarot, vil du mer og mer se morsomme sammenhenger og fordype din kunnskap. Du vil oppdage at du aldri vil slutte å lære noe nytt innen tarot – det blir bare mer og mer spennende, så gled deg!

Jeg har laget flere gode digitale oversiktsplakater over hele kortstokken på norsk. Dette er et ypperlig verktøy som vil støtte deg på din tarotreise.

Nysgjerrig på min reise?

Lytt gjerne til podkastepisoden om hvordan jeg endte med å bli en tarotheks:

Håper dette innlegget har vært til nytte! Lykke til på din tarotreise!

Stor tarotklem sendes fra Ragna 🧙🏻‍♀️


Lær deg tarot meg meg. Tilbud gjelder ut februar 2024!

Ragna er tarotekspert, skribent og stolt heks. Hennes hovedfokus er tarot, heksekunst og spirituell utvikling. Hun holder kurs i tarot og har en medlemsside, Lunation, for moderne hekser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.