Krystaller

På denne siden finner du litt informasjon om hvordan du kan bruke krystaller som del av din spirituelle praksis. Et «must-have» verktøy til enhver moderne heks😉🧙🏻‍♀️


Krystaller er et kjærkomment og fantastisk hjelpemiddel til mange ting i livene våre. Mange mener at forskjellige krystaller har sin egen spesielle betydning og evne. Dette er helt opp til deg om du vil tro på eller ikke, men jeg inviterer deg til å prøve å la krystaller bli en del av din spirituelle praksis.

Krystaller er utrolig kraftfulle og gode hjelpere som hjelper deg å finne både jording, indre ro og styrke når du trenger det.

Noen kjente krystaller som jeg liker å bruke:

 • Bergkrystall: Bergkrystall (blank). Flott for klarhet, beskyttelse, klarsyns- og healingarbeid. Øker ro og harmoni. Også kalt kongekrystallen og «the master healer». Fjerner negativ energi.
 • Rosenkvarts (rosa). Kjærlighets- og vennskapssteinen. Åpner opp hjertet og din kjærlighet til deg selv og andre. Beroligende. Fremmer omsorg for deg selv og andre.
 • Ametyst (lilla). Flott stein for ro, klarhet og meditasjon. Minsker stress. Aktiverer det tredje øye (pannechakraet) samt koblingen til universet (kronechakraet). Flott til all type spirituelt arbeid og overgangsfaser. Fremmer god kommunikasjon.
 • Røykkvarts (mørke gjennomsiktige). Flott for healing og beskyttelse. Jorder deg. Virker styrkende og fremmer positiv tenkning. Flott for intuisjon. Fjerner negativ energi.

Hvordan kan du bruke krystallene?

Hvordan bruke krystaller til å beskytte energien din?

Det finnes mange måter å jobbe med krystaller. Prøv deg frem og finn den metoden som passer deg mest. Personlig liker jeg å ha med meg krystaller i lommer hvis jeg skal noe. Eller jeg har de rundt meg der jeg tilbringer mye tid, som på kontoret. Noen ganger velger jeg krystallsmykker etter arbeidet jeg skal drive med den dagen. Her har du kort noen enkle metoder du kan bruke for å beskytte energien din.

 • Du kan meditere med en passende krystall i hånden. Bestem på forhånd at intensjonen med meditasjonen og krystallen er å beskytte deg.
 • Ha en beskyttende krystall i bukselomma eller i Bh-en hvis du er dame.
 • Bruk krystallsmykker som beskytter og jorder deg.
 • Plasser krystaller i rommene du bruker mye.

Rens og takk krystallene dine jevnlig.

Krystaller har en fantastisk kraft og mange av de renser nærmest seg selv, som f. Eks bergkrystall og englesteinen selenitt. Uansett skal man alltid rense krystallene før man bruker dem til sitt arbeid. Du kan rense krystaller på følgende måte:

 • Holde dem i hånden og visualisere at du renser dem med lys. At med på denne måten nullstilles og er klare til dine «oppgaver» (meditasjon, beskyttelse, renselse etc.). Gjør dette mellom hver oppgave.
 • Hold dem under rennende vann og ha samme intensjon som over (OBS: dobbeltsjekk at krystallene tåler vann).
 • Legg dem i vannbad med salt (OBS: dobbeltsjekk at krystallene tåler vann).
 • Legg krystallene i månelys eller i vinduet da det er fullmåne.

Hver gang du skal bruke dem og etter du har brukt dem er det flott for både din og krystallens frekvens at du takker for hjelpen <3

OBS: pass på at krystallene ikke ligger i sterkt sollys i f. Eks vinduskarmen, de kan forsterke og reflektere lyset slik at det blir brannfarlig. Noen krystaller, som ametyst, blekner av for mye sollys.