Healing

På denne siden finner du litt informasjon jeg har skrevet om healing, samt noen meditasjoner som kan hjelpe deg å heale deg selv 💜


Healing er en behandlingsmåte som har blitt brukt så lenge mennesket har eksistert. Det er kanskje mest kjent som noe «alternativt», men healing er noe av det vakreste og mest naturlige som finnes og vi mennesker bruker det hele tiden i en eller annen form. Bare tenk på hvor støttende og godt det er å få ros, eller det å få en god klem.

Enkelt forklart kan man vel si at healing er en konsentrering og fokusering av kjærlighetkraft. Ofte betegnet som den universelle kjærlighetskraften. Dette er en form for ubetinget og selvfølgelig kjærlighet som vi alle, både du, jeg og alle andre i universet har rett på, samt tilgang til. 

Flere definisjoner av healing:

Norsk Spiritualistisk Forbund definerer healing slik:

 • Healing er en prosess som kan hjelpe mennesker (eller dyr) til å få en bedre helse. Basert på erfaringer kan vi se at healing kan hjelpe folk med forskjellige problemer og plager. Healing hjelper på alle kroppens fire deler. Det fysiske menneske, det emosjonelle menneske (følelser), det mentale menneske (tanker) og det spirituelle menneske (tro og åndelighet).
 • Healingen skjer ved hjelp av en åndelig/energetisk kontakt mellom healer, klient og den naturlige åndeverden som er der for å hjelpe oss. Åndene er positive,
  kjærlige, intelligente og ønsker å gi healing til de som mottar dette.
 • Healing er en naturlig evne. Muligheten for healing kan læres og utvikles av alle mennesker.

Det Norske Healerforbundet definerer healing på denne måten:

Healing er en tradisjonell og helhetlig orientert mellommenneskelig prosess, hvor en ved håndspåleggelse, energibalansering, bønn, eller lignende spirituelt orienterte metoder søker å hjelpe mennesker til bedre helse og livsskvalitet såvel fysisk, psykisk som åndelig.

Healing er en naturlig evne som kan videreutvikles og styrkes. Det Norske Healerforbundet anerkjenner en felles kilde for den helbredende livskraft, en kilde som representerer kjærlighet, intelligens, sannhet og visdom. Bevissthetens åndelige eller ikke-fysiske dimensjon anses som en naturlig og integrert del av livets eksistens.

Healing kan forekomme på mange måter:

Healing kan forekomme på mange måter! Det kan være noen trøstende ord du leser, et tegn fra universet du plukker opp, en herlig massasje, en god samtale eller for eksempel kjærligheten mellom mor og barn. Det er healing som tar sted når en mor tar opp sitt gråtende barn og gir det trøst. Dette er en kjærlighetskraft som er nesten ubeskrivelig å forklare. Healingkraften er en ren og vidunderlig kjærlighet og den skjer kun når det er et oppriktig ønske om å hjelpe og gjøre hel igjen.

Med dette sagt så er energien en mor sender til sitt barn noe annet enn den kraften man tilkaller, kanaliserer og jobber med som healer. En mor sender hovedsakelig healing med sin egen energi når hun trøster (hvis hun ikke er veldig bevisst og tilstede i sin energibruk da). Å kun sende fra sin egen energi er selve oppskriften på utbrenthet, noe som leder oss videre til neste avsnitt om arbeidsmetode:

En god healer jobber som en kanal

Selv om vi kan bruke av vår egen energi til å hjelpe andre, slik mødre (og fedre) helt instinktiv gjør til sine barn, så er ikke dette en foretrukket eller, anbefalt måte å heale på.

NSH forklarer i sin definisjon av healing at det som definerer «god» healer er evnen healeren har til å kanalisere healingkraften fra universet (healerguide) til klient.

Dette er viktig å tenke på hvis du vurderer å ta dine healingevner et steg videre og kanskje bli en yrkeshealer. Å ikke jobbe som en kanal når du sender healing er det samme som å bli utbrent, det er ikke en gunstig måte å jobbe på. Det er viktig og veldig hjelpsomt å være i god kontakt med din energibruk og med det ha en god «energihygiene», les mer om hvordan du beskytter energien din her.

Mange metoder og teknikker!

Det finnes veldig mange metoder innen healing. Her er en liten liste med de jeg kommer på i skrivende stund:

 • Reiki healing
 • Krystall healing
 • Sjamanistisk healing
 • Healingmassasje
 • Fargehealing
 • Healing med hjelp av alver og engler
 • Kirurgisk healing
 • Trommehealing
 • Lydhealing
 • Reconnective Healing
 • Positive og oppbyggende affirmasjoner

Bøker og filmer om healing:

Her kommer et lite knippe med bøker og filmer som du kan undersøke hvis du ønsker å lære mer om healing:

 • Healing av Jack Angelo
 • The Reconnection av Eric Pearl
 • Healing i teori og praksis av André Kirsebom
 • Healerens hemmeligheter av André Kirsebom
 • Heal Your Body av Louise hay
 • Dokumentaren Heal av Kelly Noonan (2017)
 • Strømmetjenesten Gaia masse spennende innhold om healing.

Her kan du se en gammel videosnutt hvor jeg forklarer kort hva healing og hva en healer er:

Video om healing:

I denne lille videoen forklarer jeg om hva healing er og hva en healer gjør.

Du kan også heale deg selv!

I videoen over nevner jeg litt om selvhealing, som jeg i iveren glemte å gå mer i dybden av (typisk meg 🙈). Du kan heale deg selv ved å kalle på denne universelle kjærlighetskraften og for eksempel visualisere at du fyller deg selv med denne kraften i form av et lys eller energi.

Du kan også gjøre det ved å f. eks. balansere chakraene dine gjennom guidet meditasjon eller lignende. Med dette sagt, så er det mange måter å heale seg selv. God egenomsorg er på mange måter det samme som healing. Her er en liten liste med forslag til øvelser du kan implementere i din daglige praksis for å fremme selvhealing.

Her er en liten liste med forslag til hvordan du kan implementere selvhealing i din spirituelle praksis:  

 • Takknemlighet over selv små ting. Praktiser takknemlighet daglig.
 • Være med de du er glad i: nære relasjoner, venner, barn og dyr.
 • Være i naturen. Nyte sola, høre vann, vind i trærne, lukte jord etc.
 • Gledesfølelse i seg selv fremmer healing, så lek, vær kreativitet og le mye. Se en morsom film eller serie.
 • Velvære gjennom massasje, gode kremer, varm dusj etc.
 • Lytte til healende musikk, lydfrekvenser, trommehealing etc. 
 • Du kan også bruke visualisering gjennom meditasjon til å heale deg selv, for eksempel å visualisere at du fyller deg selv med lys/ energi.

Slik kan du heale deg selv:

Det finnes utallige måter å sende healing på, både til andre og deg selv. Her gjelder det å finne din rette og unike vei og metode, prøv deg frem! God egenomsorg er på mange måter det samme som healing. Her er en liten liste med forslag til øvelser du kan implementere i din daglige praksis for å fremme selvhealing. 

 • Takknemlighet over selv små ting. Praktiser takknemlighet daglig hvis du syns livet er tungt og vanskelig (les mer om takknemlighet her).
 • Være med de du er glad i: nære relasjoner, venner, barn og dyr.
 • Være i naturen. Nyte sola, høre vann, vind i trærne, lukte jord etc.
 • Gledesfølelse i seg selv fremmer healing, så lek, vær kreativitet og le mye. Se en morsom film eller serie.
 • Velvære gjennom massasje, gode kremer, varm dusj etc.
 • Lytte til healende musikk, lydfrekvenser, trommehealing etc. 
 • Du kan også bruke visualisering gjennom meditasjon til å heale deg selv, for eksempel å visualisere at du fyller deg selv med lys/ energi. Slik du straks skal få prøve i denne artikkelen og tilhørende video.

Selv om det er mange valgmuligheter, så er min erfaring at det er greit å følge en metode i starten, spesielt hvis du er ny til healing. Dette er rett og slett for øvingens skyld, så kan du tilpasse metoden din etter hvert selv.

Sett en tydelig intensjon/ forbønn før du begynner

Dette hjelper deg å komme inn i en god sinnstilstand før du begynner, samt gir deg selvtillit til sesjonen. Dette er en veldig god vane å ha både for nybegynnere og viderekomne. Jeg utfører alltid en form for forbønn/ intensjon før jeg begynner å heale (eller jobber med klarsynet).

Takk også gjerne Moder Jord og far Univers, eller Gud, alvene, englene før du begynner. Send en takk til den energien og terminologien du føler deg komfortabel med. Selv er jeg glad i termene Moder Jord og Far Univers. Her er et eksempel på en slik form for intensjon og forbønn du kan bruke og redigere etter eget ønske:

«Kjære Moder Jord, Far Univers, tusen takk for at jeg kan med letthet koble meg til healingkraften. Jeg vet at ved å være god mot meg selv er jeg også god mot andre. Nå skal jeg fylle meg med og balansere min energikropp med denne hellige kjærlighetskraften og energien. Jeg har tillit til mine egne evner til å koble meg på og motta. Kun positiv, velmenende og god energi kan komme til meg. Og slik er det, takk.»

Følg disse stegene for å heale deg selv:

Her har jeg skrevet ned stegene, du kan også se videoen lengre ned 😊

 1. Ro ned, fokuser på pusten din. Legg eller sett deg i meditasjonsstilling.
 2. Når du er helt i ro, se for deg at et vakkert lys kommer ned i en stråle fra himmelen/ universet og ned i toppen av hodet ditt.
 3. Tillat dette lyset å «renne» ned inn i toppen av hodet ditt. Se for deg at du fylles som et beger. Bruk gjerne pusten din til å «trekke ned» dette lyset i kroppen din hver gang du puster inn og hver gang du puster ut så «presser» du dette lyset ut i kroppen din.
 4. Først kommer lyset helt ned i tærne, deretter fylles hele kroppen din (eller et spesifikt område om du ønsker det) litt etter litt i for eksempel denne rekkefølgen:
  1. Alle tærne, hele fotbladet og ankel.
  2. Begge leggene dine.
  3. Fremside og bakside knær.
  4. Fremside og bakside lår.
  5. Hele hoftepartiet: lysken, halebein, bekken.
  6. Korsrygg og nedre del av mage.
  7. Mage, rygg og begge sider av kroppen.
  8. Øvre del av ryggen og brystet ditt, fokuser gjerne litt ekstra på hjertesenteret ditt.
  9. La lyset fylle opp kragebeinene også «renne ut» i begge armene dine.
  10. La alle fingrene, håndledd og håndflate fylles opp.
  11. Underarmene og albuene.
  12. Overarmene og skulderleddene.
  13. La så nakken og halsen få fylles med lys.
  14. Til slutt er hele hodet ditt fylt med dette kjærlige lyset og energien.
  15. Sitt så lenge du ønsker og «pust energien ned» i kroppen din.
  16. Når du er ferdig ser du for deg at du forsiktig «lukker» portalen øverst i hodet ditt (Kronechakra). Takk for healingen og sørg for å drikke litt vann.

Last gjerne ned handout med denne øvelsen her:

Guidet visualisering til hvordan du kan heale deg selv:

Mange metoder å heale seg selv:

Ønsker du å øve mer til selvhealing. Sjekk gjerne ut spillelisten min Healing inne på Youtube for flere videoer:

Håper at denne artikkelen og øvelsen har hjulpet deg å komme i kontakt med healingkraften og gitt deg en god opplevelse med selvhealing.

Masse lykke til videre på din reise, varme klemmer og god energi se

Hekseklem og en klype magi sendes fra Ragna💖🧙🏻‍♀️