Heksekunst og Paganisme,  Heksetips

Lær deg å sette opp ditt magiske kraftsted

Har du et hellig sted i hjemmet ditt hvor du kan lade batteriene dine og bare være? Jeg mener ikke foran TV-en eller datamaskinen, men bare et sted hvor du kan sitte og lade batteriene dine? Hvis ikke, anbefaler jeg deg sterkt å prøve det. Det trenger ikke å være super heksete. Du kan ha ditt eget personlige kraftsted som virkelig fyller på batteriene for både kropp og sjel.

Dette kan være et bord, en stol, eller bare et hjørne av rommet ditt som du synes er spesielt. Det viktigste er at du føler at du kan trekke deg tilbake til dette rommet for å slappe av, tenke over ting, eller meditere. Du kan dekorere rommet med ting som betyr noe for deg, for eksempel bilder av familie og venner, favorittblomster, eller krystaller.

Når du har funnet ditt hellige sted, kan du begynne å bruke det til å lade batteriene dine. Du kan sitte der i stillhet, lese en bok, eller bare ta en pause fra hverdagen. Det er også fint å meditere i dette rommet, eller å gjøre andre ting som får deg til å føle deg rolig og avslappet.

Et alter eller kraftsted sted kan være et flott sted å koble av fra stresset i hverdagen. Det kan også være et sted hvor du kan finne inspirasjon og klarhet. Så ta tid til å skape et hellig sted i hjemmet ditt, og du vil se at det gjør en stor forskjell i livet ditt.

Et sted å samle kreftene og få fokus!

Når jeg begynte å omfavne min heksete sider noen år tilbake var det litt som å «komme hjem». En av de største fordelene med å være heks er å jobbe med magi. Både den indre magien: selvutvikling og spirituell praksis, samt magi som endrer ytre faktorer (jeg praktiserer kun hvit magi og ut i fra et ønske om å hjelpe meg selv og andre). Et alter, eller kraftsted er et lite must for å utøve din magi. I hvert fall litt større magiske ritualer.

Et alter er et kraftfullt sted hvor du kan samle krefter og utføre magisk arbeid. Her er et alter vi lagde til Mabon-heksetreffet i 2022.

Hvor kan jeg plassere mitt kraftrom eller alter?

Formålet med dette rommet, stort eller lite, er å gi deg glede, fred og et sted å lade batteriene dine. Ditt alter/ kraftsted kan være en stol eller et sted hvor du kan trekke deg tilbake for å fokusere tankene dine, ta en pause og trekke pusten.

Som en praktiserende heks og tarotleser har jeg et alter på toppen av et gammelt skap (som er fullt av hekseriutstyr som lys, orakelkort, krystaller, bordduker og selvsagt et sted for kattene mine). Dette er mitt hellige sted hvor jeg lader batteriene mine, fokuserer dagen min og roer ned tankene mine. Det trenger ikke å være på et gammelt skap som mitt, det kan være på en bokhylle, en vinduskarm, på en liten del av spisebordet ditt eller til og med være et bærbart alter med dine favoritting! Her er noen flere forslag:

 • Hagealter.
 • En virkelig god stol og et lite bord.
 • Nattbord.
 • En hylle på kjøkkenet eller badet. Perfekt for å lade mens du pusser tennene eller gjør oppvasken.
 • På skrivebordet ditt.
 • I gangen på et nattbord.

Det eneste du kanskje vil huske, er å ha det på et sted hvor du virkelig kan ta en timeout når du trenger det. Jeg mediterer foran alteret mitt hver morgen i løpet av uken og noen ganger i helgene også. Det er veldig hyggelig å trekke seg tilbake til dette hellige rommet jeg kan kalle mitt eget. Vi trenger alle en pause fra jobb, familie og vårt eget sinn noen ganger (!).

Fra mitt eget alter/ kraftsted 🙂

Som mor og gründer vet jeg at det ikke alltid er lett å ta seg tid og bare slappe av. For meg fungerer alteret også som et lite fristed der jeg kan fokusere på pusten min, det jeg er takknemlig for eller bare være. Med et bestemt kraftrom eller alter kan du kanskje med større letthet ta disse øyeblikkene for å fylle sjelen og energien din. Prøv forskjellige rom og se hva som fungerer for deg.

Symbolske verktøy

På alteret mitt har jeg både symbolske og kraftige verktøy som jeg bruker til å feire Sabbatene, Esbats, trolldomsarbeid og daglig magi. Jeg har også mange forskjellige søte nips som bare har det formål å bringe meg glede. Noen ganger legger jeg friske blomster der, andre ganger bilder av kjære eller gaver fra unga mine på alteret for å forsterke takknemlighet og følelsen av kjærlighet og det å bli elsket.

Slik går du frem til å lage ditt perfekte alter/ kraftsted:

 • Finn et rolig passende sted i hjemmet ditt. (Lite bord, vinduskarm, bokhylle, skjenk). Gjerne et sted som du også kan meditere i fred.
 • Pynt med en fin duk, blomster og gjerne et eller flere lys (vis forsiktighet med levende ild).
 • Plasser noen av dine favortitting der, krystaller, røkelse, bilder av de du er glad i og eller gudinne- og gudesymboler. Endre gjerne med sesongene. Prøv deg frem.

Bruk fantasien din og lytt til hjertet ditt – hva trenger du til ditt alter/ kraftsted?

Prøve forskjellige ting og elementer på alteret ditt og variere gjennom sesongene. Som en praktiserende heks følger jeg årshjulet og hedrer de forskjellige egenskapene til hver sesong. Dette gjør meg glad og jeg er mer i øyeblikket ved å bruke alteret som en refleksjon av både de ytre og indre årstidene i livet mitt. Jeg følger intuisjonen min og dekorerer med ting som jeg føler at jeg trenger for å føle meg mer i balanse. Her er noen eksempler på hva du kan ha på alteret ditt:

 • Lys. Jeg liker å ha en stor i midten som jeg tente når jeg slapper av eller jobber med magi. Dette hjelper meg å fokusere. Du kan også ha mindre formellys til lysmagi.
 • Krystaller.
 • Divinasjonsverktøy, som runer, tarot- og orakelkort. Jeg trekker et tarot- eller orakelkort hver dag og legger kortet på en liten stander på alteret mitt.
 • Blomster og / eller tørkede urter.
 • Eteriske oljer. Jeg har en oljediffuser som jeg bruker mesteparten av tiden. Den gir en hyggelig duft til rommet.
 • Røkelse.
 • Naturelementer som grantrær, steiner, pinner, skjell, fjær og så videre. Følg sesongene her og se hva Moder Natur har i vente.
 • Bilder av dine kjære.
 • En kjele.
 • Notisbok eller din bok med skygger.

Dette er bare noen få forslag, du kan legge hva du vil på alteret ditt så lenge det betyr noe for deg og gir deg glede og fred.

Forslag til hva du kan ha på ditt kraftsted.

Håper at denne innlegget har gitt deg litt inspirasjon til å lage ditt eget kraftsted/ alter. Lykke til!

-Ragna🧙🏻‍♀️

Ragna er tarotekspert, skribent og stolt heks. Hennes hovedfokus er tarot, heksekunst og spirituell utvikling. Hun holder kurs i tarot og har en medlemsside, Lunation, for moderne hekser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.