Tarot

Hva er tarot?

Eldgammelt spådomsverktøy

Tarot er et eldgammelt verktøy som hjelper oss å se inn i de mange intrikate og spennende beskjedene universet kontinuerlig sender oss. Tarotkort kan hjelpe oss i avgjørelser og de kan gi oss en verdifull innsikt i det temaet vi ønsker veiledning i. De første tarotkortene kan man spore tilbake til 1300-tallet i Italia. Disse ble opprinnelig brukt som spillekort. Spådomsegenskapene som kortene er mest kjent for ser man spor tilbake til 1700-tallet. Tarotkort har vært et elsket verktøy i mange hundre år.

Tarotkort består av totalt 78 kort fordelt med 22 kort med arketyper i den Store Arkana (store hemmeligheter) og 56 kort delt i fire slag i den Lille Arkana (små hemmeligheter). Kortene er utstyrt med en detaljert og spennende symbolikk som man aldri slutter å lære av. Desto mer man jobber med kortene, desto mer innsikt får man i deres enorme visdom.

Kan du tarot så har du alltid tilgang til universets visdom. Og det finnes et kortlegg for alt.

Tarotkort er ærlige, rett frem og rett på sak

Jeg blir daglig forbauset over hvor spesifikke og rause tarotkortene er da jeg ber om hjelp i mine veiledninger. Tarotkortene forteller ting slik som de er, punktum. Der hvor orakelkort kan være mer «svevende» og generelt positive kan tarotkortene mer skjære igjennom og kalle en spade for en spade. Veldig realt tenker jeg. Med dette sagt, så er orakelkort også et utrolig kraftfullt verktøy og jeg bruker disse ofte selv. Gjerne i sammenheng med mine tarotlesninger.

Alle kan bruke tarot!

Hvis du vurderer å begynne å lese tarotkort selv, så anbefaler jeg dette på det varmeste, men jeg har et råd: Bruk god tid. La kortene «vokse på deg». I starten da jeg jobbet med tarot ønsket jeg ikke å legge kort på noen andre enn meg selv, jeg følte meg rett og slett ikke klar.

Jeg jobbet dag etter dag, leste om kortene, trakk noen kort for meg selv, studerte bildene på kortstokkene og koste meg med de. Jeg brukte kun orakelkort på klienter, men etterhvert så følte jeg at jeg måtte bli enda mer nøyaktig, enda mer detaljert. Sakte, men sikkert så ble orakelkortene byttet ut med tarotkortene mine og i dag gir jeg stort sett veiledninger med å kun bruke tarotkort. Orakelkort blir mer et tillegg til mine tarotkortlegg. Denne kombinasjonen, sammen med klarsynet mitt, innsikt i astrologi og numerologi gir veiledningene mine en ekstra dybde.

Husk at tarot skal være gøy!

Podkastepisode hvor jeg snakker om tarot:

Tarotklem from Ragna 🧙‍♀️

Kunne du tenke deg å lære deg tarot av meg? I oktober starter jeg et syv uker langt tarot eventyr hvor det blir en live samling over Zoom hver tirsdag. Her kan du sammen med andre tarotentusiaster lære deg tarot og bli kjent med intuisjonen din. Du kan lese mer her om dette kurset. Ta kontakt hvis du lurer på noe.

Ragna er en stolt heks, skribent, spirituell veileder og lærer, tarotleser og podkaster. Hun elsker å hjelpe og veilede mennesker med sin intuisjon, livserfaring og sine elskede tarotkort.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.