Lær deg tarot med Ragna,  Tarot

Hva er tarot?

Eldgammelt verktøy for selvutvikling og spådomskunst

Tarot er et eldgammelt verktøy som hjelper deg å se inn i de mange intrikate og spennende beskjedene universet og intuisjonen din kontinuerlig sender deg. Tarotkort kan hjelpe deg i avgjørelser og de kan gi deg en verdifull innsikt i det temaet du ønsker veiledning i.

De første tarotkortene kan man spore tilbake til 1400-tallet i Italia, men ble mer og mer utbredt på 1500 og 1600 tallet. Disse ble opprinnelig brukt som spillekort og det var kun eliten som hadde råd til å trykke opp kortstokker. Spådomsegenskapene som kortene er mest kjent for ser man spor tilbake til 1700-tallet. Tarotkort er på mange måter tidløst med sitt system og har vært, og er, et elsket verktøy.

Tarotkort består av totalt 78 kort fordelt med 22 kort med «trumfkort/mesterkort» i den Store Arkana (store hemmeligheter) og 56 kort delt i fire slag i den Lille Arkana (små hemmeligheter). Kortene er utstyrt med en detaljert og spennende symbolikk som man aldri slutter å lære av. Desto mer man jobber med kortene, desto mer innsikt får man i deres enorme visdom.

Kan du tarot så har du alltid tilgang til universets visdom. Og det finnes et kortlegg for alt.

Tarotkort er ærlige, rett frem og rett på sak

Jeg blir daglig forbauset over hvor spesifikke og rause tarotkortene er da jeg ber om hjelp i mine veiledninger – både de store og de små. Tarotkortene forteller ting slik som de er, punktum. Der hvor orakelkort kan være mer «svevende» og generelt positive kan tarotkortene mer skjære igjennom og kalle en spade for en spade. Veldig realt tenker jeg. Med dette sagt, så er orakelkort også et utrolig kraftfullt verktøy og jeg bruker disse ofte selv. Gjerne i sammenheng med mine tarotlesninger.

Både orakel- og tarotkort er i tillegg til spåing, fine å bruke som en del av din spirituelle praksis, til personlig selvutvikling og støtte i hverdagen. Orakelkort har ofte en egen frittstående tematikk og kan variere på mengde kort per kortstokk, men oftest er det mellom 44 til 60 kort.

Alle kan bruke tarot!

Hvis du vurderer å begynne å lese tarotkort selv, så anbefaler jeg dette på det varmeste, men jeg har et råd: Bruk god tid. La kortene «vokse på deg». I starten da jeg jobbet med tarot ønsket jeg ikke å legge kort på noen andre enn meg selv, jeg følte meg rett og slett ikke klar.

Lyst til å lære tarot? Jeg tilbyr grunnkurs på egen kursside :-)

Jeg jobbet dag etter dag, leste om kortene, trakk noen kort for meg selv, studerte bildene på kortstokkene og koste meg med de. Jeg brukte kun orakelkort på klienter, men etter hvert så følte jeg at jeg måtte bli enda mer nøyaktig, enda mer detaljert. Sakte, men sikkert så ble orakelkortene byttet ut med tarotkortene mine og i dag gir jeg stort sett veiledninger med å kun bruke tarotkort. Orakelkort blir mer et tillegg til mine tarotkortlegg. Denne kombinasjonen, sammen med klarsynet mitt, innsikt i astrologi og numerologi gir veiledningene mine en ekstra dybde.

Husk at tarot skal være gøy!

Podkastepisode hvor jeg snakker om tarot:

Tarotklem from Ragna 🧙‍♀️

PS: Kunne du tenke deg å lære deg tarot av meg? Da kan du gå til min kursside tarotmedragna.no:

Ragna er tarotekspert, skribent og stolt heks. Hennes hovedfokus er tarot, heksekunst og spirituell utvikling. Hun holder kurs i tarot og har en medlemsside, Lunation, for moderne hekser.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.