Den store arkana,  Tarot

Den store arkana – de store hemmelighetene

Tarotkortstokken er delt opp i to hoveddeler; Den store- og Den lille arkana. Grovt oversatt kan vi si at de tar for seg de store og de små «hemmelighetene» i livet. Jeg pleier ofte å si at tarot er er en form for direktelinje til din intuisjon og universets visdom. I dette blogginnlegget går jeg mer i dybden på den store arkana.

DEN STORE ARKANA:

Den store arkana består av 22 «trumf- eller mesterkort» med større og dyptgående betydninger. I denne kortstokken har alle disse en lilla grunnfarge. Den store arkana viser lærdom fra universet, prosesser, erfaringer og faser som vi alle går gjennom i løpet av livet.

Dette er store og viktige erfaringer som sjelen din ønsker å erfare, på godt og vondt. Generelt sett så anbefales det å være ekstra oppmerksom og kjenne godt når du trekker et kort dra Den store arkana. Dette er budskap som vil kunne større og mer langsiktig innvirkning på deg.  

Narrens reise gjennom Den store arkana

Den store arkana er viser gjennom flotte illustrasjoner (varierer fra kortstokk til kortstokk) viktige faser, læremestere, arketyper og erfaringer vi mennesker møter i løpet av livet. Disse 22 kortene er som følgende:

0-Narren
1-Magikeren
2-Yppersteprestinnen
3-Keiserinnen
4-Keiseren
5-Ypperstepresten
6-De elskende
7-Vognen
8-Styrke
9-Eremitten
10-Lykkehjulet
11-Rettferdighet
12-Den hengte mann
13-Døden
14-Måtehold
15-Djevelen
16-Tårnet
17-Stjernen
18-Månen
19-Solen
20-Dommen
21-Verden

Narren illustrert i ni forskjellige kortstokker.

La du merke til at Narren har tallet 0? Dette er et mystisk tall. På en måte er det et tall samtidig som det ikke er det. I matematikken fører 0 til ingenting, det bare er. Det er en sirkel og sirkler slutter hverken starter eller slutter …

Dette kan vi si om Narren i tarot også. På en måte er dette kortet en del av Den store arkana og på en annen måte er det ikke. Kortet har sin egen betydning: ny start, naivitet, ut på reise osv. Noe som vi alle opplever flere ganger i løpet av livet.

Grunnet dette kan man si at Narren reiser gjennom Den store arkana og møter forskjellige lærere, arketyper, erfaringer på godt og vondt. Narren representerer oss som går gjennom de forskjellige erfaringene flere ganger i løpet av livet.

Ved å se på Den store arkana på denne måten blir dens dype budskap litt lettere å forstå, synes jeg (og elevene mine).

Dyptgående budskap

Den store arkana har som nevnt ofte litt mer dyptgående budskap. Erfaringene og læremesterne man møter i Den store arkana legger igjen et avtrykk som vil vare en stund. Derfor er det viktig å være litt ekstra oppmerksom når man legger kort og noen av disse dukker opp 🙂

Med det sagt, så er fortsatt kort fra Den lille arkana også viktig, men de har ofte en litt mer praktiske og konkrete budskap. Dette skal jeg snakke mer om i et eget blogginnlegg om Den lille arkana.

Takk for at du leste dette innlegget. Håper dette var interessant!
-Ragna🧙🏻‍♀️

Lyst til å lære deg tarot?

Anbefaling:

«Er du nysgjerrig på Tarot? Da kan jeg virkelig anbefale kurset til Ragna. Hun vil hjelpe deg i gang og gjøre at du kjenner deg trygg med å lese kortene. Dette kurset er gull for deg som er ny til Tarot og ønsker å lære deg hvordan bruke det i hverdagen og lese for andre».

-Maria Carlsson
Holistisk livscoach, klarsynt og forfatter


Eller trenger du litt veiledning?

Ragna er tarotekspert, skribent og stolt heks. Hennes hovedfokus er tarot, heksekunst og spirituell utvikling. Hun holder kurs i tarot og har en medlemsside, Lunation, for moderne hekser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.